Drpciv.ro Autentificare

Drpciv.ro Autentificare

Cu ceva vreme in urma, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a lansat un serviciu on-line care permite simularea examenului pentru obtinerea permisului de conducere. Avocatnet.ro va prezinta astazi un mic ghid de accesare a sectiunii de simulare a examenului, din cadrul drpciv.ro.

Incarcarea chestionarelor on-line se poate realiza doar dupa autentificarea vizitatorului pe pagina principala a site-ului, iar in prezent sunt disponibile chestionare pentru categoriile A si B, in limba romana, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie introduse intrebari pentru toate categoriile si in limbile engleza, maghiara, franceza si germana.


Pasii de autentificare pe DRPCIV.ro sunt urmatorii:

1. Din Internet Explorer (minim versiune 6.0), din pagina www.drpciv.ro, se apasa butonul Autentificare (din partea dreapta a paginii, sub butonul ‘Cauta’).
2. Se creaza un cont de acces la serviciile online, prin apasarea butonului “Creaza cont”.
3. In campurile care apar pe ecran, se completeaza adresa de e-mail si parola, iar apoi se apasa ‘Accepta’.
4. Daca operatiunea de creare a contului s-a incheiat cu succes, va aparea un mesaj scris cu verde care spune "Cont creat cu succes. Pentru a activa contul, va rugam sa urmati instructiunile din emailul transmis".
5. Daca veti accesa contul dvs. de email furnizat la inscriere, veti putea observa un email care are urmatorul continut.
6. Pentru a activa contul, accesati din Internet Explorer link-ul furnizat prin intermediul emailului. De indata ce s-a activat contul, pe ecran va aparea urmatorul text:
"Contul a fost activat cu succes. Va rugam, folositi meniul autentificare pentru a avea acces la functiile online ale portalului"
7. Dupa activarea contului, apasati butonul Autentificare si introduceti acolo email-ul dumneavoastra si parola atasata contului.
8. Pe partea stanga-jos a siteului, veti putea observa apoi textul "Servicii online", sub care puteti vedea textul "Testare examen online". Apasati pe acest ultim link si veti fi trimis la pagina unde puteti face chestionare online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu